Produs obţinut biotehnologic din glucoză, peptonă soia şi extract de drojdie. Acidul hialuronic se regăseşte în mod natural în ţesuturi diferite: piele, fluidele articulaţiilor, ţesuturile conjunctive.
Este un glicozaminoglican şi este unul dintre cele mai importante elemente extracelulare pe lângă elastină şi colagen. Acidul hialuronic are capacitatea de a atrage şi reţine o cantitate mare de apă, această capacitate, printre altele, conferă volum şi elasticitate pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, cantitatea de acid hialuronic în piele scade treptat.
Inclus în produsele cosmetice, acidul hialuronic nu pătrunde la nivelul dermului şi nu înlocuieşte acid hialuronic regăsit acolo în mod natural, însă capacitatea sa excepţională de a reţine apa ajută la hidratare, uniformizare şi repulpare.
O parte din moleculele acidului hialuronic formează un film pe piele care are un efect de strângere (fermizare) şi uniformizare iar molecule mai mici vor penetra straturile superioare ale epidermei, vor atrage şi reţine apa astfel hidratând şi umflând pielea, acest efect reducând ridurile şi liniile fine.
Proprietăţi
- hidratant puternic
- repulpant
- fermizant
- protector
- catifelant
- antiage
- antirid preventiv şi curativ
- bine tolerat de orice tip de piele
Recomandări
- ten îmbătrânit, ridat
- primele riduri
- compoziţii cu hidratare intensă
- îngrijirea pielii mature sau uscate
- compoziţii antiage
- compoziţii de lifting şi fermizare
- îngrijirea conturului ochilor
- îngrijirea bustului
- loţiuni şi geluri repulpante
