Ulei pentru unghii şi cuticule, ricin & lămâie verde

Ulei pentru unghii și cuticule cu ulei de ricin şi lămâie verde

FC07053/2011

Pentru ~10 ml gr/ml
A ulei de macadamia 4 ml (3,7 gr)
A ulei din sâmburi de caise 2 ml (1,8 gr)
A ulei de ricin 4 ml (3,7 gr)
A ulei esenţial de lămâie verde 5 picături

Dezinfectați recipientul dedicat și toate ustensilele cu care lucrați, detalii în articolul despre dezinfectare.

Se adaugă componente rând pe rând în recipientul dedicat, amestecând prin agitare până la uniformizarea compoziției.

Uleiul asigură elementele de hrănire și protejare pentru unghii și cuticule și se poate aplica zilnic.

  • Dificultate: începător/avansat/expert
  • Ustensile: cilindru gradat sau cântar de precizie
  • Recipient: mini roll-on din sticlă
  • Păstrare: 3 luni, ferit de căldură și lumină intensă, închis etanș

Ulei din germeni de Grâu – proprietăţi

germeni de grauUn ulei hrănitor şi protector, recomandat în special pentru pielea uscată, pentru calmare cutanată, pentru prevenirea îmbătrînirii pielii.
Este un elasticizant remarcabil, astfel îşi aduce beneficiile în masaje faciale, de bust sau oriunde pielea este lipsită de tonus. Este utilizat preventiv şi curativ pentru vergeturi, cicatrici, fisuri, piele deteriorată.

Componenţi principali: vitamine, în special vitamina E, acizi graşi polinesaturaţi, acid oleic, acid palmitic, carotenoide, vitamina K, squalane

ULEI din GERMENI DE GRÂU în magazin

PROPRIETĂŢI:

  • antioxidant
  • hrănitor, bogat
  • emolient
  • regenerant
  • protector
  • reparator
  • refermizant
  • antiage
  • elasticizant
  • restructurant al ţesutul conjunctiv, normalizează tonusul

RECOMANDAT PENTRU:

  • pielea îmbătrînită prematur
  • favorizează eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii
  • prevenţia şi tratatea zonelor uscate şi solzoase, a degerăturilor şi crăpăturilor
  • pielea uscată, devitalizată
  • atenuarea cicatricilor
  • prevenirea şi atenuarea vergeturilor
  • calmarea arsurilor uşoare
  • masajul şi tonifierea sânilor
  • păr şi unghii

UTILIZARE:

  • se poate aplica pe piele ca atare nediluat, luând în considerare că este un ulei gras ce se absoarbe mai greu
  • ca ingredient inclus în compoziţii cosmetice
  • ca ingredient în mască restructurantă şi nutritivă pentru ten uscat şi matur
  • ca ingrediente în cosmetice tonifiante, pentru masajul sânilor şi a zonelor cu piele ofilită

Ulei de Neem – proprietăţi

neemUleiul de Neem a fost folosit şi de medicină şi în scop cosmetic de sute de ani, fiind cu adevărat un produs care a rezistat la testul timpului. Uleiul din seminţele de Neem este presat la rece din fructele cu coajă lemnoasă ale arborelui de Neem. Are un miros foarte puternic, relativ respingător, are culoare închisă, şi vîscozitate medie.

Neem a fost folosit în India începând cu anul 2000 î.Hr şi este menționat în textele antice ca fiind ”tămăduitorul tuturor bolilor”. Chiar şi azi, Neem este considerat a fi o plantă cheie în medicina ayurvedică.

Arborele Neem este folosit atât în medicina tradiţională cât şi în agricultură. Este un arbore cu creştere rapidă, originar din India, Pakistan şi Burma, veşnic verde, care atinge o mărime de circa 15-20 de metri, în condiţii favorabile poate ajunge până la 40 de metri. Trăieşte circa 200 de ani. În condiţii nefavorabile, îşi pierde frunzele pentru a se feri astfel de uscare. Trunchiul este relativ scurt, iar frunzele sunt de culoare verde-închis, de 3-8 cm. Fructele apar prima oară după vârsta de 4 ani, iar după 10 ani arborele furnizează în medie 40 kg de fructe care sunt asemănătoare măslinelor cu pulpă gălbuie.

ULEI DE NEEM în magazin

Conţine peste 100 de componente chimice, care se găsesc în procente şi combinaţii diferite în scoarţă, frunze şi fructe.

De remarcat este faptul că Neem este inofensiv pentru mamifere, subsanțele conţinute acţionează numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind folositor contra a peste 200 de dăunători.

Uleiul de Neem este excepţional de bogat dar are un miros greu. Acesta va trebui să fie diluat în consecinţă, de regulă încălzit uşor înainte de a-l adăuga la compozițiile cosmetice. Vă recomandăm experimentarea în loturi mici cu acest ulei, pentru ca mirosul să nu afecteze negativ produsul final. Este un ulei extrem de economic.

Aspectul: la temperatura camerei este vâscos, cu aglomerări, miros puternic relativ respingător, culoare închisă

Componenţi principali: azadirachtin, salannin, salannol, meliantriol, nimbin, azadirachtol, tocopherol, vepinin

PROPRIETĂŢI:

  • antibacterian, antiviral, antifungic,
  • antiseptic, antiparazitar
  • regenerarant
  • emoilent
  • restaurează elasticitatea pielii

RECOMANDAT PENTRU:

  • tratamentul infecţiilor bacteriene, fungice, acnee, eczeme, psoriazis, herpes, scabie
  • ameliorarea arsurilor, rănilor diverse
  • afecțiuni dermatologice
  • negi, erupţii cutanate
  • căderea părului, mătreaţă
  • pielea uscată, crăpată sau deteriorată

UTILIZARE:

  • inclus în compoziţii cosmetice în concentraţie de 5-20%
  • PĂR şi SCALP: Pentru mătreaţă şi probleme de scalp: masaţi cu un alt ulei purtător în care se pun câteva picături de neem. Se lasă să acţioneze timp de o oră, şi apoi se spală părul
    Includeţi câteva picături în şamponul natural preparat acasă
  • TEN: pentru acnee se aplică sub formă de mască alături de argilă și alte extracte, sau în crema de noapte
  • PIELE: bogat în minerale şi vitamine, regenerează pielea uscată, crăpată sau deteriorată
  • MÂINI şi PICIOARE: având proprietăţi dovedite antimicrobiene şi antifungice, protejează unghiile de infecţii de Candida sau alte ciuperci, eczeme sau dermatite
  • BAIE: se adaugă câteva picături în apa fierbinte de baie
  • INSECTIFUG: includeţi câteva picături într-o loţiune pentru a descuraja insectele
  • ANIMALE de CASĂ: ca unguent, sau inclus în şampon. Nu este toxic chiar dacă animalul îşi linge blana sau pielea.