Ulei de Cocos BIO, virgin, 100 gr

Introducere

Uleiul de cocos este extrem de preţios şi multilateral folosit pentru piele, buze, ten sau scalp. Se absoarbe rapid, lasă pielea mătăsoasă, este noniritant, potrivit şi pe pielea copiilor. Parfumat fin exotic.

Etichete

produs bio  produs virgin

Variante disponibile

6424414010167

Comandă

PREŢ
14,90 LEI  TVA inclus

/249-1803-thickbox/ulei-de-cocos-bio-virgin.jpg
Imagini
Dă mai departe
INCI

cocos nucifera oil*

*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică.
Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

floare
ulei de cocos - descriere şi recomandări

Palmierul de cocos sau cocotierul este un arbore tropical care creşte în înălţime până la 30 m, are frunzele lungi, penate, de 4-5 m lungime şi produce fructe tot anul. Nucile de cocos ajunse la maturitate sunt decojite, pulpa albă este apoi tăiată în bucăţi mai mici care se pun la uscat pentru ca o parte din apă să se evapore.

După uscare bucăţile de nucă de cocos sunt trecute printr-o presă, proces în care grăsimea este separată de pulpă. Uleiul obţinut este colectat într-un vas din care este pompat printr-o serie de materiale textile care-l filtrează, rezultând un ulei limpede, fără impurităţi, care păstrează cele mai multe elemente ale fructului de cocotier.

Metoda de obţinere: obţinut prin prima presare la rece

Zona geografică de provenienţă: Filipine

Prezentare: lichid translucent uşor tulbure la peste 24°C, se solidifică sub această temperatură şi devine alb. Prezintă miros specific, agreabil.

 

Specificaţii tehnice LOT VE4177:

  • indice de refracţie: 1,449
  • valoare acid: 0,05
  • valoare iodine: 6
  • indice de saponificare: 262
  • acid lauric: 50,00%
  • acid miristic: 18,7%
  • acid capric: 6,2%
  •  

  • acid caprilic: 6,8%
  • acid palmitic: 8,4%
  • aicd oleic: 5,2%
  • acid stearic: 3,2%
  • acid linoleic: 1,00%
  • acid caproic: 0,4%
  • Specificaţii tehnice LOT VE:

  • indice de refracţie: 1,449
  • valoare acid: 0,05
  • valoare iodine: 6
  • indice de saponificare: 262
  • acid lauric: 50,00%
  • acid miristic: 18,7%
  • acid capric: 6,2%
  •  

  • acid caprilic: 6,8%
  • acid palmitic: 8,4%
  • aicd oleic: 5,2%
  • acid stearic: 3,2%
  • acid linoleic: 1,00%
  • acid caproic: 0,4%
  •  

    utilizari ulei de cocos

    ulei de cocos pentru ten ulei de cocos pentru corp ulei de cocos pentru par ulei de cocos permis in sarcina ulei de cocos potrivit pentru copii

     

    Proprietăţi ulei de cocos

    • hidratează şi înmoaie pielea
    • emolient
    • hrănitor şi protector al pielii
    • calmant
    • favorizează vindecarea pielii afectate de răni uşoare
    • odorizant plăcut
    • nutritiv capilar

    Recomandări ulei de cocos

    • catifelarea şi hidratarea pielii de orice tip
    • tenul deshidratat
    • îngrijirea pielii iritate
    • îngrijirea pielii lipsite de elasticitate
    • buze uscate şi crăpate
    • mâncărimi, piele deranjată
    • hrănirea părului, îngrijirea scalpului
    • condiţionarea părului buclat, rebel
    • prepararea uleiurilor de bronzaj sau reparatoare după expunerea la soare

     

    ulei de cocos in cosmetice

    portocala

    • aplicat pe piele ca atare sau inclus în compoziţii cosmetice ca ingredient
    • recomandat pentru toate grupele de vârstă şi pentru toate tipurile de piele
    • aplicat imediat după duş sau baie formează un strat protector, izolează în piele umiditatea, reface filmul hidrolipidic
    • aplicaţia externă regulată de ulei de cocos ameliorează simptomele eczemelor
    • util în micoze la mâini şi picioare împreună cu uleiuri esenţiale specifice
    • ca deodorant împreună cu un ulei esenţial adecvat pentru cei cu transpiraţia acidă, prin aplicare sub braţ a câteva picături sau cu recipient tip deo-roll, fără să blocheze transpiraţia
    • ca atare sau amestecat cu alte ingrediente cosmetice, protejează părul si pielea de la uscare precum şi de efectele nocive ale razelor solare
    • buzele uscate şi crăpate pot fi remediate prin aplicarea câtorva picături de ulei de cosos pur sau amestecat de exemplu cu propolis, uleiuri esenţiale şi diverse extracte
    • pentru pielea întărită se aplică prin frecare coatele, genunchii sau călcâiele uscate
    • înainte de şamponare aplicaţi câteva picături pe scalp şi masaţi timp de câteva minute
    • ca mască de păr după spălarea părului, se aplică o cantitate suficientă care să acţioneze pe timpul nopţii sub un prosop care acoperă tot capul şi părul. Spălaţi părul dimineaţa.
    • masajul cu ulei de cocos mayam ajută la îndepărtarea stresului şi la relaxare, combinat cu uleiuri esenţiale specifice şi după preferinţe

     

    sinergii ulei de cocos sinergii si combinatii cu ulei de cocos
    • cu ulei neem, shea şi jojoba pentru îngrijire şi hrănire capilară
    • cu ulei esenţial de geraniu pentru păr uscat
    • cu unt de shea şi ulei esenţial de tea tree pentru dermatite şi eczeme
    • cu alte unturi exotice cum ar fi cel de mango pentru unturi bogate de corp
    • cu extract de vanilie bourbon pentru masaje exotice

     

    pastrare ulei de cocos

    Păstrare:

    • fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigier.

    Date de siguranţă:

    • non-iritant, non- sensibilizant, non-toxic, non-alergizant
    • uz extern!

     

    flower

    reţete cosmetice cu ulei de cocos

     

    pregatire in cosmetica

    Deodorant roll-on cremă, cu parfum floral Lapte autobronzant de corp şi ten, cocos + DHA Cremă bogată de corp cu shea, cocos şi lemongrass Unt de gomaj delicios pentru corp cu mango și ylang-ylang
    Deodorant roll-on cremă,
    cu parfum floral
    Lapte autobronzant 
    cocos + DHA
    Cremă bogată de corp cu shea,
    cocos şi lemongrass
    Unt de gomaj delicios pentru corp
    cu mango și ylang-ylang
           
    Scris de către Textul recenziei
    2011-12-23 aurora .... Il ador! L-am primit si deja mi-am facut un tratament pentru par. I-am oferit si piscutei mele cele batrane cateva grame: am auzit ca ajuta la regenerarea celulelor imbatranite ale animalelor. L-am gustat si eu, are o aroma excelenta! O adevarata placere sa il folosesc pe scalp, pentru ca este frumos parfumat si am rezolvat astfel "aroma de ulei" pe care o simt in cazul altor tipuri de ulei!
    2011-11-03 Andreea .... Eu l-am folosit ca ulei de corp, se absoarbe repede, catifeleaza pielea si miroase divin.

    Din produsele cumparate de pe site este preferatul meu, l-am recomandat tuturor preietenelor mele si deja mi-am comandat la kilogram. Provoaca dependenta :)
    2011-10-20 Resp. .... @Alina-Marinela,
    La temperatura camerei uleiul de cocos devine lichid. Puteţi să-l puneţi puţin pe calorifer pentru a accelera răcirea. Uşoara încălzire, chiar repetată, nu-i afectează calităţile.
    2011-10-20 Alina-Marinela .... buna ziua. tocmai am primit uleiul de cocos, este solid in sticluta - ca sa il pot folosi trebuie sa incalzesc sticluta? nu ii modifica proprietatile?
    2011-10-10 Alina .... De curand il folosesc si eu si sunt foarte multumita. E foarte bun pentru burtica, sunt insarcinata si daca mai ramane, il voi folosi si pentru bebe :)
    2011-08-24 Resp. .... @Alina,
    Uleiul nu este fracţionat, am fi menţionat categoric acest aspect în denumirea şi descrierea produsului.
    Uleiul este virgin, nerafinat.
    2011-08-24 Alina .... acest ulei este fractionat sau nerafinat?
    2011-07-28 Resp. .... @Cristina Valentina,
    avem, iată linkul: http://www.elemental.ro/170-produse-bulk-size
    2011-07-28 Cristina valentina .... Aveati, cu ceva timp in urma, ulei de cocos la 1L. Ce s-a intamplat cu el, ca nu-l mai gasesc. Mai aduceti?
    2011-03-23 Dana .... este un produs minunat ... se absoarbe usor, nu lasa urma, se topeste imediat in contact cu pielea ( m-a luat prin surprindere pentru ca de 2 saptamani folosesc unutul de shea si cacao :-) are un miros divin si imi hidrateaza tenul uscat !

    cu nerabdare astept sa testez si alte produse!
    2010-12-02 Resp. .... @Claudia,
    Ambele sunt excepționale pentru îngrijirea pielii bebelușilor. Noi am folosit în familie uleiul de cocos, se absoarbe rapid și nu lasă urme grase pe piele, lasând-o să respire - aspect foarte important.
    2010-11-29 CLAUDIA .... Buna ziua! Pentru masajul bebelusului care ulei este mai indicat -cel de cocos sau cel de migdale dulci? Va multumesc!
    2010-11-20 Beatrice-alina .... imi plac toate unturile si uleiurile cumparate pina in prezent si mai nou fac creme pt. toti apropiatii.pentru bebelusul meu fac o crema cu 30%ulei cocos,20%unt shea,10%unt cacao,5%unt mango ,ulei de masline si 2 piacturi tee tree.. e super
    2010-11-01 Maura bohanita .... ca un comentariu la intrebarea d-nei Monika pot sa zic ca pisicile mele au mancat din acest ulei si chiar si pisica unei prietene asa ca, cu siguranta este si comestibil. Dupa cum se stie, pisicile sunt destul de pretentioase la mancare si nu mananca chiar orice decat daca sunt f infometate si nu e cazul acestor pisici. Dupa figura pe care o aveau pot sa zic ca le-a si placut :).
    2010-10-22 Resp. .... @Monika,
    Intrebarea este pertinenta si logica, am mai primit-o de la diversi clienti si pentru alte produse.

    Practic, un ulei vegetal pur, nerafinat, mai ales certificat organic, este bun si pentru uz intern. Teoretic insa este o problema de birocratie: actele, procedurile si avizele care trebuie sa insoteasca produsele pentru uz intern sunt cu totul altele (a se citi: mai multe si mai scumpe).
    Ce mai conteaza că rafturile cu alimente inclusiv de copii, gem de chimicale...? Important este să fie autorizate şi avizate conform normelor, nu-i aşa? Şi asta nu numai la noi, ci în întreaga europă.

    Vă dau doar un singur exemplu concret: am avut în ofertă minunatul dezinfectant de suprafeţe, acum nu-l mai avem. Autorizarea lui costa 15.000 Euro per ţară europeană, chiar dacă în Germania (membră UE) are toate avizele, analizele, inspecţiile, fişele la zi.
    Găsim însă la orice colţ domestos (extrem de nociv nu numai pentru mediu, dar şi pentru sistemul imunitar, hormonal şi neuronal), gigantul care-l pune pe piaţă nu are probleme în a scoate 15000 euro din buzunar, oricând.
    2010-10-21 Monika .... Daca uleiul de cocos (sau un alt fel de ulei) este presat la rece si certificat organic (asta pt. mine inseamna, ca nu contine nimic altceva, si esie 100% pur), de ce scrie la toate produsele "doar uz extern"?! Eu as dori sa-l folosesc si in bucatarie, dar in comert nu am gasit doar ulei de cocs rafinat...
    Aceeasi treaba si cu extractul de samburi de grapefruit... pai daca e bio, si certificat organic, inseamna ca e mai bun, decat acelea din comert, care in schimb se utilizeaza si intern, in diferite tratamente... :)
    Care ar fi explicatia atunci?

    Va multumesc anticipat pt. raspuns,
    Monika
    2010-10-17 ANDREEA-IOANA .... Daca se poate as vrea sa stiu cand va fi din nou in stoc. Multumesc
    2010-10-11 Beatrice-alina .... m-am indragostit de uleiul de cocos astept sa primiti si varianta de un kg.
    2010-09-11 Resp. .... @Liliana,
    Practic nu este nicio diferenta, depinde de temperatura starea produsului. Daca este sub 24 grd. uleiul de cocos este solid si se prezinta ca un unt, iar peste 24 grade se topeste si are consistenta unui ulei :)
    2010-09-07 Liliana .... Care este diferenta intre untul de cocos si ulei de cocos?
    2010-08-14 Gyongyi .... Este cel mai bun ulei de corp pe care l-am folosit pana acum!!!Pielea mea e ca acum 10-15 ani:) Si comanda este rapida! Am facut comanda vineri dupa masa si sambata dimineata l-am primit deja(s-a varsat doar 1 strop).Incercati-l!!!N-o sa va para rau!
    2010-07-28 Popa .... E absolut superb uleiul de cocos. Cumparati cu incredere, chiar merita. Eu l-am folosit atat pentru piele cat si ptr par. E foarte bun ptr pielea uscata, iar mirosul parca imi place si mai mult.
    2010-06-22 Resp. .... @Petruta Elena
    Recent am primit in stoc noul lot, insa este sub testare deoarece datorita temperaturilor ridicate lotul vechi a curs din recipient la transport.
    Va apare ca disponibil deindata ce ne-am asigurat ca nu curge din recipient.
    2010-06-18 Petruta Elena .... Cand va fi din nou disponibil in stoc? Este posibil ca pana miercuri( 23 iunie) sa il aveti ? Nu se afla in stocul nimanui din cate am vazut. Nici sideris nu il are... Aceeasi intrebare o am si pentru untul de cacao. Multumesc
    2010-06-17 Resp. .... @Simona
    Toate uleiurile si unturile naturale trebuie pastrate la racoare si ferite de razele solare directe, altfel rancezesc, asta e natura lor.
    Trebuie sa constientizam ca produsele naturale fara conservanti se comporta altfel decat cosmeticele din comert.
    Daca miroase a stricat, nu-l folositi va rugam.
    2010-06-16 simona .... As avea o intrebare...este posibil ca acest ulei sa se strice daca este tinut la temperaturi mai mari de 28 de grade?
    Fiind vara s-a topit si recent a prins miros de stricat.
    Ma gandeam sa il adaug la un produs de plaja, dar ce sanse am sa nu strice intreaga compozitie?
    Sper sa imi puteti raspunde.
    Multumesc.
    2010-06-02 LIA .... Cateva picaturi din acest ulei, in apa din cada si vei fi uimita, vei simti pielea ca si cum ai fi aplicat o lotiune de corp dupa spalare. In plus are un miros foarte fin de cocos.
    2010-05-22 Gabriela .... este extraordinar pentru par.Imi cadea foarte tare parul dupa nastere si chiar dupa prima aplicare s-a vazut rezultate
    2010-05-22 Virginia .... Am folosit cate o bucatica de unt de cocos (solid) cu care am masat pielea dupa dus.La contactul cu pielea, se topeste, lasand un ulei frumos mirositor pe piele.L-am masat, apoi am asteptat cateva minute sa fie absoarbit de piele.Rezultatul este uimitor.
    2010-05-22 laura .... abia astept sa-l folosesc.am auzit doar lucruri bune despre aceste ulei.

    Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga recenzii