ulei de migdale - descriere şi recomandări
Migdalul este o specie de pom fructifer cultivat pentru calităţile sale deosebite, folosit atât în gastronomie cât şi în cosmetică. Fructele sale alungite conţin un sâmbure tare şi uşor dulceag, cu o aromă specifică. Speciile de migdali diferă în funcţie de scopul cultivării şi de zona în care cresc.
Utilizat încă din antichitate de către egiptenii din înalta societate pentru prepararea produselor de masaj, uleiul de migdale face parte şi din tratamentele cosmetice contemporane.
Migdalul este cultivat astăzi în special în ţinuturile însorite şi călduroase din Spania, California, Italia şi China.
Uleiul de migdale este azi unul din cele mai populare uleiuri vegetale, emolient natural recomandat pentru orice tip de piele. Deoarece nu este foarte penetrant, reprezintă o bună bază de masaj şi purtător de principii active din uleiurile esenţiale şi diversele ingrediente cosmetice.
Metoda de obţinere: prin presare la rece din sâmburi
Zona geografică de provenienţă: Maroc
CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Prezentare: lichid limpede, uşor gălbui, miros uleios dulceag caracteristic
Componenţi principali: acizi graşi -palmitic, palmitoleic, stearic, oleic; vitamina A, B1, B2, B6, E, minerale, fitosteroli
|
Specificaţii tehnice LOT VE4202:
gravitate specifică: 0,915
indice de refracţie: 1,471
valoare acid: 0,28
valoare iodine: 96
indice de saponificare: 191
acid oleic: 68,32%
acid linoleic: 21,27%
acid palmitic: 6,77%
|
acid stearic: 2,18%
acid palmitoleic: 0,52%
aicd heptadecic: 0,10%
acid arachidic: 0,09%
acid eicosenoic: 0,07%
acid linolenic: 0,05%
acid behenic: 0,05%
|
Specificaţii tehnice LOT VE:
gravitate specifică:
indice de refracţie:
valoare acid:
valoare iodine:
indice de saponificare:
acid oleic:
acid linoleic:
acid palmitic:
|
acid stearic:
acid :
aicd :
acid :
acid :
acid :
acid :
|
Proprietăţi
- emolient
- echilibrant
- hrănitor
- catifelant
- delicat
- calmant
- fortifiant al părului
|
Recomandări
- masaj facial şi corporal
- masajul bebeluşilor
- masajul bustului
- pielea deshidratată, ten uscat
- pielea sensibilă, delicată
- diminuarea cearcănelor şi ridurilor
- dizolvarea crustelor de lapte la bebeluşi
- îngrijirea pielii gravidelor
- demachiere
- revitalizarea părului casat, vopsit, uscat
- ameliorarea iritaţiilor şi crăpăturilor
- purtător pentru alte principii active
|
 |

- se poate utiliza ca atare, nediluat pe piele ca demachiant sau pentru masaj
- combinat cu o apă florală pentru un demachiant bifazic
- combinat cu uleiuri esenţiale specifice şi alte uleiuri vegetale pentru formularea uleiurilor de masaj
- ca ingredient în compoziţii pentru îngrijirea zonei ochilor
- ca ingredient în loţiuni şi lapte de corp
- ca ingredient în creme şi loţiuni pentru îngrijirea tenului uscat
- ca ingredient în formularea uleiurilor de bronzaj
- combinat cu uleiuri şi active specifice pentru masajul bustului
- inclus în balsamuri capilare şi măşti protectoare pentru păr uscat
|
 |
- combinat cu apă de neroli pentru un demachiant bifazic
- combinat cu ulei esenţial de lavandă pentru calmarea pielii deranjate de iritaţii sau soare
- combinat cu unt de shea şi ulei de rosa mosqueta pentru o compoziţie de prevenire a vergeturilor
- împreună cu ulei de ricin şi ulei esenţial de ylang-ylang pentru îngrijirea părului uscat
- cu ulei esenţial de lămâie verde pentru unghii şi cuticule
- cu ulei de caise şi ulei esenţial de geranium pentru un ulei facial de ten uscat
- cu ulei de avocado, ulei esenţial de rozmarin şi mentă pentru masaj fortifiant al picioarelor, inclusiv reflexoterapie
|
 |
Păstrare:
- fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigier.
|
Date de siguranţă:
- non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
- a se evita de persoanele alergice la oleaginoase
- uz extern!
|

reţete cosmetice cu ulei de migdale

VĂ RUGĂM POSTAŢI AICI DOAR RECENZII sau ÎNTREBĂRI LEGATE DE ACEST PRODUS. Alte întrebări vă rugăm să le adresaţi la servicii clienţi sau dep.comercial.
Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga recenzii