descriere şi recomandări
Primula serii sau denumită altfel Luminiţa serii este o floare originară din America de Sud, răspândită ulterior şi cultivată în zonele cu climatul temperat. Particularitatea ei este că înfloreşte numai vara, floarea deschizându-se seara, iar până a două zi la devine aproape uscată. Există numeroase specii ale primulei care sunt cultivate atât cu scop terapeutic cât şi decorativ, florile fiind de diferite culori şi forme.
Sinonime: evening primrose, luminiţa serii, luminiţa nopţii, primula serii, enotera.
Metoda de obţinere: prin măcinare şi presare la rece a seminţelor
Zona geografică de provenienţă: Franţa
CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com
Prezentare: lichid uleios limpede, culoare galben-verzui, miros caracteristic agreabil, uşor absorbit de piele
Componenţi principali: acizi graşi nesaturaţi: alfa-linoleic, gamma-linoleic(vitamina F), vitamina B, E, fitosteroli, triterpene
Proprietăţi
- anti-inflamator
- antioxidant
- hidratant
- epitelizant
- neutralizant al radicalilor liberi
- restructurant
- revitalizant
- antirid
- calmant al pielii iritate
- fortifiant pentru unghii şi păr
|
Recomandări
- piele matură, ridată
- piele ofilită, deshidratată
- ten uscat
- eczeme, psoriazis, iritaţii
- îngrijirea zonei delicate în jurul ochilor
- ameliorarea petelor de ficat
- prevenirea semnelor de îmbătrânire a pielii
- îngrijirea după expunerea la soare
- păstrarea elasticităţii pielii în cazul slăbirii bruşte
- păr deshidratat, unghii moi şi casante
|
 |

- aplicat pe piele, păr sau unghii ca atare, nediluat sau inclus în compoziţii cosmetice
- ca ingredient în cremele dedicate îngrijirii pielii mature, ridate
- ca ingredient în formularea de loţiuni restructurante pentru orice tip de piele
- inclus în compoziţii pentru pielea afectată de inflamaţii, eczeme, dermatite atopice
- combinat cu alte uleiuri vegetale şi/sau esenţiale pentru ulei de masaj
- ca ingredient în creme de zi sau noapte
- inclus în compoziţii calmante pentru pielea afectată de soare sau expusă la frig extrem
- ca ingredient în prepararea se serumuri antirid sau reparatoare
- aplicat pe vârful firelor de păr despicate, păr vopsit sau uscat
- ca ingredient în faza uleioasă a condiţionatoarelor pentru păr
|
 |
- combinat cu uleiul de borago şi uleiul din lemn de trandafir pentru o serie de compoziţii dedicate îngrijirii tenului
- cu ulei de crin alb pentru iluminarea şi catifelarea tenului
- cu ulei de tamanu, germeni de grâu, ulei esenţial de smirnă şi lavandă pentru eczemă seacă
- cu ulei de rosa mosqueta şi ulei esenţial de morcov ca ulei facial pentru orice tip de ten
- cu ulei de argan, ulei esenţial de smirnă şi cistus pentru efect cicatrizant
- cu ulei de borago sau caise şi ulei esenţial de muşeţel roman pentru aplicarea pe piele sensibilă
- cu ulei de măsline şi ulei esenţial de lămâie verde pentru îngrijirea unghiilor
|
 |
Păstrare:
- fiind un ulei sensibil la oxidare se păstrează de preferinţă sub 19°C, după deschidere la frigider, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original şi se recomandă utilizarea în termen de 6 luni de la deschidere. Un adaos de 0,5% antioxidant vitamina E contribuie la păstrarea prospeţimii. Acest ulei nu se va încălzi în cadrul preparării emulsiilor, va fi suplimentat cu vitamina E în cazul în care se introduce în procesul de emulsificare după încălzirea fazei uleioase, conform reţetei.
|
Date de siguranţă:
- non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
- uz extern!
|

reţete cosmetice cu ulei de primulă

VĂ RUGĂM POSTAŢI AICI DOAR RECENZII sau ÎNTREBĂRI LEGATE DE ACEST PRODUS. Alte întrebări vă rugăm să le adresaţi la servicii clienţi sau dep.comercial.
Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga recenzii