Panthenol (provitamina B5) uz cosmetic, 10 ml

Introducere

Panthenolul este un activ hidratant, cicatrizant şi calmant pentru piele inclusiv cea iritată, este fortifiant şi reparator pentru păr.

Variante disponibile

6424414010006

Comandă

PREŢ
5,70 LEI  TVA inclus

/226-1550-thickbox/d-panthenol-provitamina-b5-sursa-naturala-uz-cosmetic.jpg
Dă mai departe
INCI

panthenol

flower
descriere şi recomandări

Din grupul vitaminelor B face parte acidul pantotenic – vitamina B5 – care este un element esenţial pentru toate formele de viaţă. Se găseşte în toate celulele vii sub forma unei enzime esențiale pentru numeroase reacţii metabolice.


Numele său derivă din cuvântul grecesc "panthoten" care înseamna "peste tot", mici cantităţi găsindu-se în aproape orice aliment, mai ales în cereale integrale, legume, ouă, carne sau laptişor de matcă. Cea mai comună formă a acidului panthotenic este precursorul său - provitamina B5 - numită panthenol. Panthenolul se găseşte sub forma a doi izomeri: D si L, numai forma D fiind biologic activă – Dexpanthenol sau D-Panthenol.

Insuficienta cantitate de acid panthotenic favorizează creşterea secreţiei glandelor sebacee şi implicit apariția acneei. Aplicaţiile locale de panthenol duc la accelerarea vindecării rănilor şi la obţinerea unui ţesut cicatriceal de calitate. 
Inclus în creme îmbunătățește hidratarea, vindecă inflamațiile și este absorbit rapid. 

La nivelul firului de păr panthenolul este extrem de util pentru proprietăţile sale emoliente, hidratante, lubrefiante. Se ataşează cu uşurinţă firului de păr îmbrăcându-l în totalitate, netezindu-l şi conferindu-i strălucire. 

Sinonime: Provitamina B5, pantothenol, dexpanthenol.

PREZENTARE: lichid clar incolor, vâscozitate ridicată, miros slab caracteristic
se livrează însoţit de o seringă pentru facilitarea dozării.

Precizări:

  • LOT 635 - concentraţie 100% - foarte vâscos şi dificil de dozat, astfel am optat să aducem în concentraţie de 75%
  • loturile începând cu 713 (febr.2012 →) - concentraţie 75%, dozare facilă

 

utilizari

pentru ten pentru corp pentru par pentru copii crema da

 

Proprietăţi

  • pătrunde cu uşurinţă în piele şi firul părului
  • puternic hidratant si dedurizant al pielii
  • elasticizant al pielii
  • antiinflamator, calmează pielea iritată
  • promovează epitelizarea, vindecă răni minore
  • hidratant al părului, conferă strălucire, previne despicarea firelor
  • emoilent și lubrifiant al părului

Utilizare

  • concentraţia uzuală recomandată este de 0.5-3% (lot 635) şi 2-5% (loturi începând de la 713)
  • adăugat ca ingredient în compozitii cosmetice ca activ la faza finală
  • se poate include şi ulterior în cosmetice deja preparate, care conţin şi apă obligatoriu
  • ingredient potrivit pentru creme, loţiuni, şampoane, balsam de păr, soluţii de baie, produse de machiaj

solubil in apa solubil in alcool insolubil in uleiuri

 

produsele naturale folosite in cosmetica

folosire in cosmetica

  • prepararea de creme pentru pielea iritată, sensibilă
  • ca ingredient activ în compoziţii pentru îngrijirea pielii problematice
  • ca ingredient în creme, loţiuni sau geluri după soare
  • pentru creme reparatoare, cicatrizante
  • pentru compoziţii aplicate după ras sau după epilare
  • adăugat în creme pentru pielea uscată deshidratată
  • ca ingredient în diverse compoziţii capilare
  • ca ingredient activ pentru balsamuri de păr casat cu fire despicate
  • pentru îngrijirea scalpului sensibil sau iritat

Produsul este concentrat şi vâscos, înainte de folosire se poate pune în mediu cald. Nu-l păstraţi la frigider.

 

pastrarea ingredientelor cosmetice

Păstrare:

  • ferit de lumină și căldură, în mediul ambiant

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • nu lăsați la îndemâna copiilor
  • uz extern!

 

flower

reţete cosmetice care conţin panthenol (provitamina B5)

 

pregatire

 
Cremă protectoare de scutece
cu shea, avocado şi panthenol
Loţiune fină de corp cu panthenol
şi palmarosa
Şampon complex nutritiv, volumator  
       
       

 

Scris de către Textul recenziei
2012-01-03 Resp. .... @Diana,
da, în procent de 0,5-3%.
2011-12-31 Diana .... Buna ziua!
Pot sa-l incorporez in sampon, pentru a-l imbogati cu aceasta minunata vitamina? Daca da, in ce proportie?
2011-10-21 Irina .... Multumesc mult! Voi astepta atunci publicarea retetelor d-voastra:)
2011-10-20 Resp. .... @Irina,
Mulţumim pentru aprecieri. La Elemental nu se pune problema concesiilor privind calitatea produselor şi a serviciilor.
Apa şi uleiurile nu sunt miscibile astfel fără un emulsifiant ele se separă în compoziţie în câteva secunde.
Sunt în curs de formulare şi testare o serie de reţete pentru îngrijirea părului din care vă veţi putea inspira pentru prepararea unei măşti potrivite.
2011-10-19 Irina .... Buna seara, dar daca in masca de par, pe langa uleiuri, se adauga si apa termala sau alti compusi care contin apa, atunci e ok de adaugat si PANTHENOLUL? Va multumesc, sunt foarte multumita de produsele d-voastra, sa le pastrati calitatea la standardele de acum si veti ramane mereu in top in bransa aceasta de produse.Toata stima!
2011-10-18 Resp. .... @Mihaela,
Panthenolul, aşa cum apare şi în descriere, este hidrosolubil, astfel în compoziţii uleioase nu se poate adăuga.
2011-10-18 Mihaela .... Este ok sa combin 100 ml ulei ricin cu 100 ml ulei migdale si apoi sa adaug si 6 ml Panthenol?
Aceasta combinatie as dori sa o utilizez ca masca pt par.

Multumesc anticipat,
Mihaela
2011-06-28 Resp. .... @Anda,
Această vitamină este cea mai potrivită pentru păr din cele pe care le avem în ofertă, şi se poate încorpora fără probleme în masca dumneavoastră.
2011-06-27 Andreea .... as putea sa pun cateva picaturi in masca mea de par tipica (galbenus de ou + ulei de masline) sau e mai indicata alta vitamina?

Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga recenzii