Alantoină, activ cosmetic, 10 gr

Introducere

Cicatrizant, calmant şi reparator al pielii. Ingredient potrivit pentru cosmetice cu spectru larg, inclusiv cele pentru bebeluşi şi copii, accelerează procesul de vindecare şi restaurare cutanată.

Recomandări
Etichete

produs de origine vegetala

Variante disponibile

6424414015001

Comandă

PREŢ
5,00 LEI  TVA inclus

/222-2061-thickbox/alantoina-sursa-vegetala-pulbere.jpg
Imagini
Dă mai departe
INCI

allantoin

flower
descriere şi recomandări

Alantoina este o biocomponentă de origine vegetală, extrasă din rădăcinile şi frunzele de Tătăneasă (symphytum officinale).

Adăugată în compoziţii cosmetice este un factor de regenerare şi revitalizare a pielii, ajută la sinteza colagenului, accelerează vindecarea şi protejează pielea de factorii iritanți.

Se adaugă în preparate cosmetice de spectru larg, destinate atât adulţilor cât şi bebeluşilor şi copiilor, potrivit şi pentru pielea cea mai sensibilă.

PREZENTARE: pulbere albă fină, fără miros, puţin solubilă în apă, insolubilă în uleiuri dar dispersabilă în orice compoziţie

 

utilizari

pentru ten pentru corp potrivit pentru copii permis in sarcina   

 

Proprietăţi

  • antiseptic
  • calmant
  • hidratant
  • epitelizant
  • protejează pielea sensibilă de factorii iritanţi
  • favorizează creşterea de noi celule ale pielii
  • accelerează procesul de vindecare şi restaurare cutanată 
  • accelerează regenerarea tisulară 

Recomandări

  • îngrijirea pielii sensibile
  • calmarea şi regenerarea pielii iritate
  • cremă de scutece
  • compoziţii reparatoare după epilare, după ras
  • compoziţii calmante şi reparatoare după expunerea la soare
  • cicatrizarea şi restructuarea pielii acneice
  • compoziţii pentru inflamaţii cutanate

 

solubil in apa insolubl in uleiuri dozare
  • PP5 = 2,2 gr
  • PP2 = 1,0 gr
  • TAD = 0,5 gr
  • DASH = 0,2 gr
  • PINCH = 0,13 gr

 

produsele naturale folosite in cosmetica

folosire in cosmetica

  • ca ingredient în prepararea cosmeticelor adăugată la faza apoasă, la maxim 40°C, în concentrație de 0.5%-2%
  • se poate include ulterior în creme deja preparate sau în baze de creme apoase
  • se poate încorpora în gelul de aloe vera
  • unguente şi loţiuni destinate îngrijirii pielii la bebeluşi şi copii
  • loţiuni pentru vindecarea pielii afectate de factori externi
  • geluri de calmare după epilare
  • aftershave, loţiuni după ras
  • inclus în deodorante pentru pielea sensibilă sau iritată

 

sinergii sinergii si combinatii
  • cu gel de aloe vera şi pudră de alaun în deodorante pentru pielea sensibilă
  • cu gel de aloe vera şi apă de hamamelis pentru loţiuni după ras
  • cu apă de lavandă, unt de shea şi ulei de gălbenele pentru o loţiune reparatoare
  • cu ulei de cocos sau unt de cacao pentru balsam de buze
  • cu unt de shea şi glicerină pentru pielea întărită, crăpată
  • cu oxid de zinc şi unt de shea pentru cremă de scutece

 

pastrarea ingredientelor cosmetice

Păstrare:

  • la răcoare, ferit de umezeală şi lumina directă

Date de siguranţă:

  • non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
  • a nu se inhala
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • uz extern!

 

flower

reţete cosmetice cu alantoină

 

pregatirea pentru prepararea compozitiilor cosmetice

Cremă pentru ten normal sau sensibil, argan + alantoină crema handmade crema handmade Cremă pentru îngrijirea pielii cu eczeme
Cremă de zi pentru ten normal, argan + alantoină Cremă protectoare de ten pentru
sezonul rece
Gel pentru peeling blând cu apă
de trandafiri & acizi de fructe
Cremă pentru îngrijirea pielii cu eczeme
       
Lotiune ten gras    
Loţiune matifiantă pentru tenul
mixt sau gras
Cremă exfoliantă sensitive, Trandafir
& Hibiscus
   

 

Scris de către Textul recenziei
2011-10-15 Resp. .... @Larisa,
Se poate include, 1% este suficient. Atenţie la temperatura compoziţiei, care nu trebuie să depăşească 40 grd (~temperatura mâinii) alantoina fiind sensibilă la căldură.
2011-10-14 Larisa .... se poate include intr-un balsam de buze? in ce proportii?

Doar utilizatorii înregistrați pot adăuga recenzii