descriere şi recomandări
Arborele de Mango este azi cultivat în diferite regiuni tropicale, dar este nativ în India şi Burma. Untul este extras din sâmburii fructului de mango.
Untul de mango este un veritabil deliciu pentru piele, are textura moale şi conferă pielii elemente esenţiale, lăsând-o fermă şi suplă.
Datorită conţinutului ridicat de acid stearic, untul de mango este recomandat pentru aplicarea pe păr pentru repararea deteriorărilor, ameliorarea asprimii şi disciplinarea părului creţ, rebel.
Metoda de obţinere: prin presare şi extragere mecanică, rafinat cu aburi, filtrat şi purificat non-chimic
Zona geografică de provenienţă: India
Prezentare: la temperatura camerei are consistenţa solidă (se topeşte în contact cu pielea), culoare albă, aspect grunjuros, miros crud specific
Componenţi principali: acizi graşi: stearic, oleic, palmitic, acizi graşi polinesaturaţi, fitosteroli, squalane, polifenoli
|
SPECIFICAŢII tehnice LOT: VE4175
indice refractiv la 40°C 1,458
valoare de saponificare 190
acid palmitic 8,10%
acid stearic 42,14%
acid oleic 40,87%
acid linoleic 4,93%
acid arachidic 2,46%
acid behenic 0,53%
acid lignoceric 0,61%
acid linolenic 0,41%
|
SPECIFICAŢII tehnice LOT: VE4207
indice refractiv la 40°C: 1,458
valoare de saponificare: 190
acid stearic: 42,14%
acid oleic: 40,87%
acid palmitic: 8,10%
acid linoleic: 4,93%
acid arachidic: 2,46%
acid lignoceric: 0,61%
acid behenic: 0,53%
acid linolenic: 0,41%
|
Proprietăţi
- hidratant intens pentru pielea uscată
- dedurizant al pielii
- emolient
- asuplisant, satinant
- hrănitor
- regenerant cutanat
- stabilizant al stratului lipidic
- reparator şi revitalizant al fibrei capilare
|
Recomandări
- toate tipurile de piele, în special cea uscată
- menţinerea elasticităţii pielii
- îngrijirea buzelor
- pielea iritată de la scutece
- pielea dură sau crăpată, bătături, piele descuamată
- vergeturi
- psoriazis, erupţii cutanate, eczeme, dermatite
- îngrijire capilară
- păr degradat, uscat, cu vârfuri despicate
|
 |

- aplicat ca atare pe pielea proaspăt igienizată şi încă uşor umedă, în special în caz de psoriazis, eczeme, piele crăpată sau întărită
- în amestec cu uleiuri vegetale, uleiuri esenţiale sau diverse extracte în funcţie de necesităţile pielii
- în compoziţiile cosmetice cu rol de protecţie solară pentru aplicare înainte şi după expunerea la soare pentru a reduce descuamarea pielii
- ca ingredient în unguentele de masaj pentru pielea uscată, pentru drenaj limfatic, împreună cu active specifice
- ca ingredient în măşti pentru părul uscat, degradat, despicat
- aplicat pe părul curat, la vârfuri sau în cantitate moderată pentru reglementarea părului creţ, rebel
- ca atare sau combinat cu alte uleiuri vegetale în timpul sarcinii pentru a menţine supleţea pielii, şi pentru a preveni vergeturile. Poate fi utilizat cu succes şi după naştere pentru a reduce vergeturile deja existente.
|
 |
Păstrare:
- fiind un unt rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină, în recipientul original. Se poate păstra la frigier.
|
Date de siguranţă:
- non-toxic, non-iritant, non-sensibilizant
- a nu se folosi de persoanele care prezintă alergie la nuci, oleginoase
- uz extern!
|

reţete cosmetice cu unt de mango
