
Argila pură, neiradiată şi uscată la soare este foarte bogată în minerale: calciu, fier, magneziu, aluminiu, siliciu, sodiu, potasiu etc. Este un agent de purificare şi detoxifiere blând cu pielea, este regenerant, antiseptic, remineralizant, vitalizant, tonifiant, cicatrizant, absorbant, regulator de sebum.
Ca remediu extern argilele se utilizează pentru ameliorarea ulcerelor varicoase, a plăgilor, eczemelor, degerăturilor, infecţiilor cutanate, celulitei, a diverselor afecţiuni cum ar fi furunculozele, acneea, arsurile uşoare.
Argilele MAYAM provin exclusiv din zona bazinului mediteranean al Franței, dintr-o zonă lipsită de poluare unde metoda de procesare păstrează toate calităţile acesteia.
O mască la minut se poate prepara din 2 linguri de argilă, la care se adaugă 3-4 picături de ulei esenţial şi atâta apă (sau zeamă de fructe) cât să formeze o pastă; această pastă se aplică pe ten pentru 10-15 minute.

Argila albă (caolinul) este o materie primă tradițională folosită la prepararea cosmeticelor. Puritatea, culoarea, lipsa abrazivității și a nocivității față de organismul uman fac din acest produs un ingredient indispensabil.

Argila bej este o argilă activă, ideală în special pentru tratamente corporale spa. Este detoxifiant, remineralizant, asistă la tratamentele anticelulitice, circulatoare, remodelante.

Argila roşie sprijină tratamentul acneei, pielii afectate rozacee, inflamaţii sau ulceraţii. Purifiant şi catifelant, lasă pielea proaspătă, netedă și vitalizată. Ideală pentru tenul tern, obosit.

Argila verde normalizează metabolismul celular, încetineşte procesele de îmbătrânire, detoxifiază. Recomandată în special pentru tenul gras şi mixt, normalizează funcţia glandelor sebacee şi are efect tonifiant.

Este un ingredient mineral anorganic des utilizat şi în compoziţiile cosmetice, fiind suport opacifer în produsele de machiaj sau abraziv blând în pastele de dinţi.

Este o pulbere fină, complet opacă şi un excelent filtru UV. Îmbunătățește aderența pe piele a altor ingrediente. Aprobat pentru utilizare în produsele cosmetice pentru buze, pleoape, ten.

Are proprietăți de stimulare a vindecării cutanate, este purifiant, antiseptic şi un excelent filtru UVA şi UVB. În compoziții de machiaj creşte opacitatea altor pigmenți, îmbunătățește aderenţa lor pe piele, este pigment alb.

Este un cristal natural, un mineral cunoscut pentru proprietăţile sale astringente, antibacteriene şi hemostatice. Ideal pentru formularea deodorantelor.

Pulbere de grad cosmetic util ca factor de protecţie UVA şi UVB în produsele de protecţie solară sau în creme şi compoziţii de machiaj.